2023.09.18. u19
Hátrányból felállva ért el szép győzelmet az U19-es csapatunk a regionális bajnokság nyugati csoportjában.
Hátrányból álltak fel

VFC USE-Király SE

2-1 (1-1)

Veszprém. V.: Kerekes. VFC USE: Söptei (Heklinger 69.) – Varga M. (Horváth B. 46.), Redencki (Farmakis 46.), Németh K., Páhy, Fülöp, Sasvári, Szűcs, Bagi, Matos (Somogyi 60.), Sirhán. Edző: Boromisza Gábor.

Király SE: Kovács Ár. – Karvalics, Horváth B., Horváth D. (Márkus 77.), Kovács Áb., Nagy Á. (Kovács Sz. 65.), Balikó (Németh K. 61.), Vilics, Vass, Bráder (László 61.), Mosonyi. Edző: Dancs Zoltán.

Gólszerzők: Szűcs 37., 82. (11-esből), ill. Vass 15.

A saját térfelére szűken visszazáró ellenféllel mérte össze erejét az U19-es együttesünk, amely így a szélső játékra helyezte a hangsúlyt Boromisza Gábor vezetőedző. A mieinknek sikerült rendre az ellenfél mögé kerülni, de a kulcspasszok ekkor még hiányoztak. Ezért érte elég váratlanul a veszprémieket, amikor egy pontrúgás utáni kavarodásból a Király szerzett vezetést.

Szerencsére nem esett össze a csapatunk, újabb fokozatra kapcsolt és már csak az volt a kérdés, mikor egyenlít. Szerencsére az még a félidő előtt megtörtént.

A szünet után is a VFC USE akarata érvényesült, szinte felborult a pálya. Sikerült egy tizenegyest kiharcolni, végül a kipattanüt váltotta gólra Szűcs Ármin.

Boromisza Gábor: - Szemre is tetszetősen focizó alakulatot láthattunk ma. A középpályás sor kifejezetten kreatívan focizott, még ha nehéz is volt a szűk területek miatt, de rendre megbontottuk ellenfelünket. A talált góljukon kívül egyáltalán nem forgott veszélyben a kapunk, jobb helyzetkihasználással akár nagyobb arányban is győzedelmeskedhettünk volna. De így is maximálisan elégedett vagyok a látottakkal.