VFC USE

A VFC USE 2004-es megalakulása fordulópontot jelentett a város utánpótlás labdarúgásának helyzetében. Az addigi gazdasági és szakmai függőséget felváltotta egy olyan helyzet, amelyben az utánpótlás szféra - megszabadulva fent említett problémáitól – minkét értelemben megkapta az alkotás szabadságát. 
Ebben az időben 63 utánpótlás korú játékossal rendelkeztünk.

Első lépésként megfogalmaztuk az egyesület tevékenységének prioritásait:

 • Veszprémben minden gyermeknek joga van a futballhoz. A futball mindenkié! Az egyesület taglétszámának folyamatos emelése.

  Teljesülés: a mai napon a VFC USE deklaráltan a megye legnagyobb egyesülete. Taglétszáma meghaladja az 400 főt!
 • Szakmaiságában három terület különül el, a képzés ezt a három pillért szolgálja külön-külön szakmai tervekkel:

  A. - Professzionális, minőségi képzés biztosítása azon gyermekek számára, akiknek adottságaik, képességeik lehetővé tehetik számukra a profi futballt, élethivatás szintjén. Ez a réteg az egyesület tagságára vetítve kb. 1-3 %-ra tehető.

  Teljesülés:
  Külföldi professzionális szerződéssel jelenleg 3 játékosunk rendelkezik. A magyar felnőtt válogatott játékosa Lang Ádám (Győri ETO, Videoton, Dijon FC, CFR Cluj), Kun Bertalan (PSV Eindhoven), Puskás Martin (Cercle Brugges).
  Hazai profi szerződéssel jelenleg 8 játékosunk rendelkezik. Novothny Soma (SSC Napoli, Diósgyőr, UTE), Iszlai Bence (Haladás, Mezőkövesd), Tóth Bence (Puskás Akadémia, Videoton), Kiliti Róbert (Győri ETO, Paksi FC, Vác FC), Szegi Vince (Gyirmót FC), Zachán Péter (Paks FC, Dorog FC), Osváth Attila (Vasas, Debrecen, Puskás Akadémia), Magyar Zsolt (Puskás Akadémia)

  A magyar I.osztályú futsal bajnokságban sikeres Veszprém Futsal Club „húzóemberei” szintén VFC USE játékosok. Jelenleg 6 játékosunk tagja a csapatnak. Közülük ketten, Tatai József és Boromisza Dávid már bemutatkoztak a magyar felnőtt futsal válogatottban is.

  B. – Minőségi képzés biztosítása azon gyermekek számára, akik egykor majd a veszprémi felnőtt labdarúgás (NB II - NB III) aktuális szintjén hasznos tagjai lesznek a megyeszékhely futballjának. Ez a réteg az egyesület tagságára vetítve kb. 10%-ra tehető. Az elmúlt időszakban a VFC USE közel 50 játékost adott a veszprémi felnőtt futballnak. Ezek a tények a www.mlsz adatbank weboldalon a mérkőzésjegyzőkönyvekből bárki rendelkezésére állnak!

  C .- A minőségi sportolás lehetőségének a biztosítása azon fennmaradó kb. 85% számára, akik a labdarúgást, mint amatőr sportot művelik egy életen át.
  Ez a C. kategóriás réteg a VFC USE működésének abszolút prioritást élvező tömegbázisa. A VFC USE ezért a rétegért alakult. A profi sport és a veszprémi felnőtt foci csak ez után következhet a fontossági sorrendben. Természetesen ezek a szegmensek mindvégig párhuzamosan haladnak az egyesület életében, de fontosnak tartom kiemelni, hogy a VFC USE alapító okiratában a fő cél megfogalmazása a veszprémi gyermekek széles tömegének egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra szoktatása, a prevenció és az egészséges szocializálódás elősegítése.

Az 700 főt foglalkoztató egyesület szakmai stábját jelenleg 17 edző alkotja. Mindannyian érvényes UEFA diplomával rendelkeznek. A kiszolgáló személyzet és a létesítmény fenntartását, rendben tartását egy 8 főből álló csapat végzi. Létesítmény vezető, 2 fő pályamunkás, masszőr - szertáros, takarító személyzet, könyvelő és egy adminisztrátor.

Ovifoci (5-6-7 évesek):

A város óvodáiban heti rendszerességgel tartunk immár 18 éve labdás mozgásfoglalkozásokat térítésmentesen. Edzőink délelőttönként járják az óvodákat és kb. 300 veszprémi óvodásnak tartanak foglalkozásokat. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk partner óvodáinkkal, mindkét fél közös megelégedésére.

Gyermekfutball szekció:
U7, U8, U9, U10, U11 korosztályok
Bozsik programban szerepelnek.

Bajnokságokban szereplők:
U12, U13, U14, U15, U16, U17, U19

Országos bajnokságok:
(2017/18 bajnokság)

U12 MLSZ Dél-Nyugat I.oszt. III.helyezés
U13 MLSZ Dél-Nyugat I.oszt. IV.helyezés
U14 MLSZ Észak-Nyugat II.oszt. II.helyezés
U15 MLSZ Észak-Nyugat II.oszt. II.helyezés
U16 MLSZ II.oszt. XVI.helyezés
U17 MLSZ II.oszt. XV.helyezés
U19 MLSZ II.oszt XV.helyezés
Felnőtt MLSZ III.Nyugati-csoport XVI.helyezés

Veszprém-megyei bajnokságok:
(2017/18 bajnokság)

U14 MTD Hungária Keleti csoport VI.helyezés
U14 MTD Hungária Nyugati csoport III.helyezés

Egyéb eredményeink:

A megalakulás óta 25 veszprémi játékos élhette át azt a pillanatot, amikor piros – fehér - zöld szerelésben a pálya közepén állva hallgathatta a magyar himnuszt. Ezt az életre szóló élményt, a VFC USE sportolójaként érték el. Közülük Lang Ádám már elérte a felnőtt válogatottságot is. 

Mindannyiukra büszkék vagyunk!


Játékosnevelési stratégiánk eredményeképpen kb. 50 millió forint bevétele képződött klubunknak, amit teljes egészében a létesítmény fejlesztésére fordítottunk. 150 millió forintos TAO-s beruházás lehetőségét nyertük el, melyhez a kötelező 30% önrészt ebből biztosítottuk. Így újult meg a 2004-ben telepített műfüves nagypálya teljes gyepszőnyege, mellé építettünk egy 30x40m-es új műfüves pályát és a téli használathoz szükséges hőlégbefúvásos sátrat, valamint egy lábtenisz pályát. A képzési stratégiánk legfontosabb lépéseként kell, hogy kezeljük a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghatározott alközponti státusz megtartását, aminek feltétele az azonos helyrajzi számon elhelyezkedő 2 db nagyméretű pálya.


A VFC USE keretein belül 2015 őszén újra indítottuk a veszprémi felnőtt futballt, melyet kizárólag a volt és jelenlegi USE játékosok alkottak. A csapat jelenleg a Veszprém-megyei bajnokság élcsapatai közé tartozik, ahol célként a bajnoki cím megszerzését és a rájátszást követő NB III tagság megszerzését tűzték ki.

Kérjük szíves támogatásukat ahhoz, hogy rendszerünkben még sok-sok esztendőn keresztül, továbbra is félezer veszprémi gyermek sportolhasson és fejlődhessen fizikálisan és mentálisan egyaránt.