2023.05.28. u12
Hat fiatallal kiegészülve is állta a sarat a ZTE ellen az U12-es csapatunk az országos bajnokság északnyugati csoportjában.
Tisztes helytállás

ZTE FC-VFC USE

2-1 (2-0)

Zalaegerszeg. V.: Gróf. ZTE FC: Szemes – Horváth G., Farkas, Májer, Ferincz, Németh F., Bodrogi, Rostási, Husz. Csere: Papp, Kontler, Nagy G., Sziva, Janiga, Józsa, Szabó M., Pirbus. Edző: Nagy Tamás.

VFC USE: Palotai N. – Sánta, Bényi P., Redencki, Molnár K., Németh J., Pap, Halmágyi, Molnár M. Csere: Finta Be., Benedek, Takács M. Edző: Bényi Kálmán.

Gólszerzők: Németh F. 2., Pirbus 39., ill. Takács M. 71.

Az U12-es csapat sérülés, betegség és egyéb elfoglaltság miatt alaposan megfogyatkozott, így hat fiatalabb játékost nevezett a keretbe Bényi Kálmán edző. 

Az együttes már a második percben hátrányba került, de nem törte meg a fiúkat, továbbra is igyekeztek a csapatra jellemző játékot hozni. Több helyzetet, lehetőséget kidolgoztak, ám sajnos még a gólvonalról sem sikerült betalálni. Az ellenfelünk egy kontra végén tovább növelte előnyét.

A mieink a 71. percben tudtak szépíteni, ekkor Sánta oldalszabadrúgását a hosszún érkező Takács a hálóba fejelte.

Bényi Kálmán: - Rendkívül agresszív ellenféllel találtuk szembe magunkat, a megfiatalított keretünk azonban felvette vele a versenyt. Egy kis szerencsével akár a döntetlen is elérhető lett volna.