2024.06.02. u16
Ugyan kikapott az U16-os csapatunk a bajnoki címet megszerző Szegedtől, de így is kiharcolta a bennmaradást az országos alapbajnokságban. Jár a taps és az elismerés Kozma Csaba csapatának.
Bennmaradtunk a másodosztályban
VFC USE-Szeged
0-1 (0-0)
Veszprém. V.: Kiss D. VFC USE: Eszenyi – Zsámpár, Horváth P., Hideg, Orvos-Nagy, Horváth B., Gadanecz (Szalay 54.), Lencsés, Eichberger, Albrecht, Budai. Edző: Kozma Csaba.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Farkas – Kincses, Pipis, Lukácsi, Pleskó, Sümeghy (Vásárhelyi 84.), Volford, Szőke (Szanka 72.), Karácsonyi (Bagdi 84.), Tóth (Lázár 91.), Lakatos (Nagy B. 72.). Edző: Huszár Lajos.
Gólszerző: Tóth N. 70.
Az MLSZ Országos Alapbajnokságban a tizedik helyen állt a csapatunk az utolsó forduló előtt. Ettől függetlenül nem lehetett nyugodt, mert, ha nem szerez pontot és a két mögötte álló gárda nyert volna, akkor Kozma Csaba alakulata búcsúzott volna a második vonaltól. Ez a tabellát nézve rendkívül igazságtalan lett volna, hiszen az egy ponttal előttünk álló Gyirmót például 13 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, míg a mieink, az utolsó meccs előtt, kilencszer. A gólarányt tekintve is, a mieink inkább a középmezőnyhöz tartoztak. Végül egy döntetlen szagú meccsen vereséget szenvedtünk, de a Gödöllő csak ikszelt, így megnyugodhattunk.
Kozma Csaba: - Az egész éves munka eredménye a bennmaradás. Nem sikerült pontot szerezni az osztály legjobb csapata ellen az utolsó mérkőzésünkön. De annak tükrében, hogy a játékosok kilencven százaléka 1,5-2 éve van a VFC USE kötelékében, óriási eredmény az osztály megtartása. Gratulálok a csapatnak!