2024.04.22. u12
A mezőny legjobb csapatát fogadta az U12-es együttesünk a regionális bajnokság északnyugati csoportjában.
Gyorsabban kell gondolkodni

VFC USE-ETO FC Győr

1-8 (0-3)

Veszprém. V.: Nagy J. VFC USE: Finta Be. – Kelemen, Mustos, Redling, Kálmánfi, Bényi P., Németh J., Kőrösi, Fehér. Csere: Palotai, Varsányi, Takács, Kovács B. Edző: Bényi Kálmán.

ETO FC Győr: Cseszregi – Szőke, Fekete, Adi, Schmidt, Kósa, Bogner, Gulyás, Bősze. Csere: Vitéz, Elek, Balogh, Erős, Stanisic. Edző: Mondovics Dávid.

Gólszerzők: Kálmánfi 59., ill. Schmidt 15., Bősze 26., Kósa 31., Elek 47., 59., Erős 48., 57., 69.

Bényi Kálmán: - A mezőny legjobb csapatát fogadtuk hazai környezetben. Ennek megfelelően próbáltuk a mérkőzéstervünket kialakítani, és egy zárt védekezésből a kontrákra építeni. Ellenfelünk nem hazudtolta meg önmagát, és a mérkőzés elejétől hatalmas nyomást helyezett ránk. Játékosaimnak kellett egy kis idő, hogy felvegyék az ellenfél ritmusát. Amikor ez megtörtént, onnantól kezdve, már nemcsak a mi térfelünkön folyt a játék. Sajnos az első negyedet nem sikerült kapott gól nélkül lehoznunk: a 15. percben egy átlövésből megszerezte a vezetést az ETO. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, de egy szögletből, és egy kontrából ismét eredményes tudott lenni a Győr, 0-3. A harmadik negyedben aztán jött két kétperces rövidzárlat, és hiába sikerült a szépítés, ellenfelünk a hibáinkat kegyetlenül kihasználva 1-7-es vezetésre tett szert. A záró etapban ismét kiegyenlített volt a találkozó, több veszélyes akciót is vezettünk, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, nem úgy a Rába-partiak, akik a 69. percben beállították a végeredményt, 1-8. Remek felmérő volt a találkozó. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mennyivel agresszívabban, gyorsabban, pontosabban, előre gondolkodva kell játszanunk ahhoz, hogy partiba tudjunk lenni egy összeválogatott akadémiai csapattal.