2024.02.24. u10
Kiválóan szerepelt az U10-es csapatunk a rangos Főnix Kupán, ahol egyetlen másodpercen múlt a négy közé jutás, de Kelemen Miklós vezetőedző így sem elégedetlen, sőt nagyon megdicsérte tanítványait.
Egyetlen másodpercen múlt

Az U10-es korosztályban is hazánk legkiválóbb utánpótlásnevelő egyesületei vettek részt a Főnix Kupán. Két hetes csoportban zajlott a torna.

A mieink a Puskás Akadémiával kezdtek, amelyet 4-3-ra győztek le. Ezt követően 2-2-es döntetlenre zártak a Gyirmóttal, egy megnyert meccsen kellett megelégedniük az egy ponttal. Sajnos a gyengébb képességű Király ellen fájó vereséget szenvedtek, majd visszatalálva a győzelem útjára, a Siófokot verték 3-2-re. A Kecskeméttel 1-1-re végeztek, pedig egy másodperccel a vége előtt még győzelemre álltak. Sajnos azonban egy előreívelt labda után a Kecskemét begyötört egy gólt. Mint kiderült, ez a találat az elődöntőjébe került a mieinknek. A csoportban utoljára a későbbi döntős Honvéd következett. Itt nagyon kreatívan és összeszedetten fociztak a srácok, de végül 3-1-re kikaptak.

A rájátszásban a Főnix következett, amely 3-0-ra meglógott, kiegyenlítettek a fiúk 3-3-ra, majd büntetőkkel 4-3-ra alulmaradtak, így a 7-8. helyért folytathatták. Itt már nagyon fáradtan 1-0-ra kikaptak a Kecskeméttől és végül a dicséretes nyolcadik helyen zártak.

Kelemen Miklós: - Több meghatározó játékosunk is betegség miatt hiányzott, de így is nagyon ügyesek voltak a srácok. Sajnálom, hogy nem sikerült a négy közé jutás, különösen azért, mert tényleg a meccs utolsó másodpercében esett az az ominózus találat. Ezt látva mondhatjuk, hogy több volt ebben a tornában, de így is jár a dicséret a csapatnak. Kisebb megingásoktól eltekintve rendkívül hasznos volt ez a torna. Szeretném kiemelni Józsa Adriánt és Palotai Bálintot, akik a sok jó teljesítmény közül is kiemelkedőt nyújtottak.