2023.12.03. u13
Cudar időjárási körülmények között rendezték meg Szombathelyen az őszi évad utolsó bajnoki mérkőzését az U13-as országos bajnokság északnyugati csoportjában.
Nehezített körülmények

Illés Akadémia-VFC USE

2-0 (0-0)

Szombathely. V.: Kiss Cs. Illés Akadémia: Kovács V. – Hányi, Majlinger, Lajos, Novák, Németh L., Máté, Husz, Lengyel. Csere: Dudás, Tóth, Bangó, Baranyi. Edző: Sátori Barnabás.

VFC USE: Csőgör – Molnár M., Sánta, Buda, Horváth Cs., Halmágyi, Redencki, Molnár K., Németh J. Csere: Morgan, Pap. Edző: Nagy László.

Gólszerzők: Majlinger 50., Lengyel 75.

Nagy László: - Kijár a tisztelet mindkét csapat játékosainak, hiszen a különösen zord időjárási körülmények között is sikerült egy remek összecsapást produkálniuk. Jól kezdtük a mérkőzést, az első 20 percben Redencki előtt adódott egy lehetőség, de labdája sajnos kapu fölé szállt. A mérkőzés egészére jellemző volt, hogy bár az Illés mezőnyben többet birtokolta a labdát, ám sokáig nem talált fogást rajtunk. Egészen a harmadik etapig, ahol egy szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, majd a negyedik negyedben egy szélről belőtt labdára jobban reagáltak a hazaiak, és állították be a 2-0-ás végeredményt. Nagyon elégedett voltam a srácokkal, mert sokáig teljesen nyílt találkozót játszottunk egy remek csapat ellen, és ha a labdaszerzések utáni átmeneteinkben sikerül minőségben javulnunk, akkor az ilyen találkozókat a saját javunkra is fordíthatjuk. Ehhez elsősorban kondicionálisan kell javulnunk, mert az elképzelés megvan, de a futásunk minősége még nem megfelelő. Gratulálok a fiúknak!