2023.12.03. u12
Az utolsó két negyedben fel tudott nőni a feladathoz az U12-es alakulatunk az országos bajnokság északnyugati csoportjában, a naptári év utolsó találkozóján.
Ez még a felnőtteknek is kihívás lett volna

Illés Akadémia-VFC USE

7-3 (5-1)

Szombathely. V.: Kiss F. Illés Akadémia: Sóvári – Babos, Német, Károlyi, Fazekas, Szukics, Bajzek, Kalmár, Őri. Csere: Pálla, Gliczó, Jáger. Edző: Tóth Zsolt.

VFC USE: Palotai N. – Mustos, Kőrösi, Benedek, Takács, Varsányi, Kovács B., Fehér, Bényi P. Csere: Finta B., Barcza, Jeremiás, Novák. Edző: Bényi Kálmán.

Gólszerzők: Károlyi 13., Szukics 16., Kalmár 9., 25., 38., Bajzek 47., Giliczó 68., ill. Kőrösi 28., 79., Benedek 69.

Bényi Kálmán: - Nem túl jó előjelekkel utaztunk Szombathelyre az utolsó őszi fordulóban. Három meghatározó játékosunk dőlt ki betegség miatt, és a harcra foghatók között is voltak, akik a múlt héten estek át a megbetegedésen. Az ítéletidőben (eső, jeges eső, hó és viharos erejű szél) lejátszott találkozón az első ziccer előttünk adódott, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel. A folytatásban ellenfelünk fokozatosan került fölénk, köszönhetően a védekezőrészben elkövetett óvodás, egyéni hibáinknak. A csúszós, parafás műfüvön rengeteg technikai hibát vétettünk, amit az ellenfelünk rendre gólra tudott váltani, így a félidőre 5-1-es hátránnyal vonulhattunk. A folytatásban, a cseréknek köszönhetően, kiegyenlítettebbé vált a játék, és az utolsó két negyedet 2-2-es döntetlennel hoztuk le. Összességében elmondható, hogy ellenfelünk az első két negyedben akarati téren fölénk nőtt, ekkor nagyon sablonosan, sok hibával játszottunk, és a párharcokban is rendre alul maradtunk. A harmadik, és a negyedik negyedben, már kreatívabb játékot mutattunk és mentálisan is felnőttünk az Illés Akadémiához, a javulás gólokban is megmutatkozott. Le a kalappal mindkét gárda előtt, mert ilyen mostoha körülmények között, még a felnőtteknek is nagy kihívást jelentett volna mérkőzést játszani, nem a 11 éves gyerekeknek.