2023.12.03. u16
Óriási bravúrt végrehajtva, a tabella harmadik helyén álló Szegedet verte meg idegenben az U16-os csapatunk az alapbajnokság idei utolsó fordulójában.
A harmadikat verték meg!

Szeged-VFC USE

1-2 (0-0)

Szeged. V.: Béleczki. Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Farkas – Szatmári, Lukácsi, Volford (Csanády 46.), Lázár (Pipis 46.), Tóth N., Lakatos (Gallyas 79.), Karácsonyi (Kincses 70.), Szőke, Vásárhelyi, Sándor. Edző: Kikity Marió.

VFC USE: Eszenyi – Wittmann, Horváth P., Eichberger (Varga L. 65.), Fekete, Morauszki (Orvos-Nagy 56.), Micskó (Szalay 20.), Balogh, Gadanecz, Lencsés, Zsámpár. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Tóth N. 54., ill. Gadanecz 58., 81.

Kozma Csaba: - Az első félidőben kirándulósra vette a csapat a teljesítményét. Ha lett volna legalább három játékos, aki felvállalja a sprinteket, már ekkor vezetést szerezhettünk volna. Félidőben sikerült rendet tenni a fejekben és felhívni a figyelmet a VFC USE taktikájának bátor felvállalására. Sajnos megkaptuk a szokásos gyermeteg gólunkat. Szerencsére azonban a csapat játéka hatalmasat javult a az első félideihez képest. Végre volt agresszivitás a játékunkban. A támadók elkezdtek mélységben beindulni, ami megkönnyítette a középpályások játékát. Belső védőink végre beléptek a játékba. Folyamatosan tudtuk bontani az ellenfelet tengelyben és szélen. Eichberger Máté képességeit már a második mérkőzésen maximálisan ki tudtuk használni. Ezek összessége kellett ahhoz, hogy a mérkőzést meg tudtuk nyerni. Tanulság ismét, hogy nem lehet hitehagyott a csapat egy percre sem.