2023.11.16. u9
A gyerekek javát szolgálja, hogy hétről, hétre erős, jól felkészített ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat - vélekedett Bencsik Áron, az U9-es gárdánk vezetőedzője.
Erős csapatok ellen

Novemberben a Király SE-nél szerepelt az U9-es együttesünk az MLSZ Regionális tornán, ahová nem a legerősebb kerettel tudott elutazni. Az első mérkőzést a hazai Király SE-vel játszottuk, aki ellen talán az ősz legmagabiztosabb, legdominánsabb játékával tudtunk nyerni, visszavágva az előző heti fiaskóért. A következő két összecsapáson két nagyon jól felkészített csapat ellen játszottunk (Illés Akadémia, ZTE), akik harciasságban és versenyszellemben tudtak leginkább felülkerekedni rajtunk.

- A gyerekek szempontjából nagyon hasznos, hogy kifejezetten erős csapatok ellen mérhetjük fel a tudásunkat szinte hétről-hétre, habár nem minden esetben tudjuk felvenni velük a versenyt. Ugyanakkor mi nyáron megkezdtünk egy folyamatot, aminek első lépése a létszám növelése volt, ügyes és focizni vágyó játékosok behozatalával. Mostanra 25-en vagyunk, és emiatt is örültem annak, hogy a múlt hétvégi, saját szervezésű tornánkon két csapattal is tudtuk indulni, ezáltal biztosítva játéklehetőséget olyan gyerekeknek, akik eddig nem tudtak részt venni hasonló eseményeken. A két csapatban helyet kapott három U8-as játékos is, akiknek a teljesítményével maximálisan meg voltam elégedve. Jelenleg az egyének technikai képzésén van a legnagyobb hangsúly, örömteli látni, hogy mindenki magához mérten fejlődik, továbbá bízom abban, hogy a sok edzés a győzni akarásban is megmutatkozik majd a tavasszal - összegzett Bencsik Áron.