2023.11.14. u12
Nem volt sikerélménye az u12-es csapatunknak Zalaegerszegen az országos bajnokság északnyugati csoportjában.
Hiányoztak a labda nélküli mozgások

ZTE FC-VFC USE

6-0 (3-0)

Zalaegerszeg. V.: Kustán. ZTE FC: Gorza – Huszár, Rodek, Belák, Németh Á., Lambing, Kaj, Salamon, Jánosi. Csere: Wingenfeld, Zsiga, Nagy B., Imrei, Király, Gerencsér. Edző: Kaj András.

VFC USE: Finta Be. – Mustos, Benedek, Takács, Kálmánfi, Redling, Fehér, Bényi, Csifcsák. Csere: Társai, Sági, Zámbó. Edző: Bényi Kálmán.

Gólszerzők: Jánosi 13., 48., Kaj 27., 40., Németh Á. 38., Rodek 78.

Bényi Kálmán: - Ez volt a harmadik mérkőzésünk, ahol gyakoroltuk a zárt csapatvédekezést: a hátsó négyes láncot, és az előtte elhelyezkedő rombusz alakzat együttműködését. A labdaszerzéseinket a középső zónában indítottuk meg oldalra tereléssel és követő csapdázással. Amíg bírtuk erővel, és koncentrációval addig jól működött, viszont pozitív átmenetekkel már akadtak gondjaink. Mivel messzebb helyezkedtünk el az ellenfél kapujától, a labdaszerzést követően nagyobb területeket kellett befutni a támadóinknak, amit az idő múlásával egyre kevésbé tudtak megvalósítani. A labdakihozatalaink egészen a közép zónáig jól működtek, ott azonban már hiányoztak a labda nélküli támogató mozgások, csak vártunk arra, hogy a labdás egyedül oldja meg az így kialakult játékhelyzetet. A kapott góljaink zömét oldalról belőtt (szöglet, beadás) labdákból kaptuk, ezeknek a levédekezésére a jövőben nagyobb hangsúlyt kell majd fektetnünk.