2022.12.02. u17
Elszenvedte idénybeli első vereségét, a teljesen tét nélküli bajnokin az őszi első U17-es csapatunk a regionális pontvadászat nyugati csoportjában.
Új játékrendszert próbáltak ki

Hévíz SK-VFC USE

2-1 (1-0)

Hévíz. V.: Lapath. Hévíz SK: Boda - Császár. Czifra, Ötvös (Tóth 56.), Beke (Fáró 76.), Lázár (Horváth B. 87.), Erdősi (Lukács 87.), Hetesi, Andor (Sipos 75.), Nyári, Takács. Edző: Zsiga Szabolcs.

VFC USE: Pej - Ihász, Somogyi, Farkas - Ekbauer, Horváth B., Cadamuro (Gáspár 82.), Nagy Á. (Farmakis 82.), Beke (Matos 46.) - Bognár, Holubecz (Redencki 46.). Edző: Burcsik Martin.

Gól: Takács B. 17., Nagy Á. (öngól 55.), ill. Bognár 47.

A versenykiírás furcsasága miatt az utolsó alapszakaszbeli összecsapásnak egyáltalán nem volt tétje, hiszen a VFC USE nagy fölénnyel megnyerte a csoportját, és a felsőházba nem visz magával pontot. Burcsik Martin vezetőedző ezért szeretett volna kipróbálni egy új játékrendszert. A kísérletezés végül annyiban járt sikerrel, hogy a tanítványait kizökkentette a komfortzónájukból és megtapasztalhatták, milyen előnyei és hátrányai vannak az eddig meccsen még nem alkalmazott rendszernek. A meccsen a veszprémiek a támadó zónáig remekül építették a játékot, itt azonban rendre megakadt a tudomány a rendkívül zártan védekező és csupán a kontrákra váró hévíziekkel szemben.

A hazaiak két szöglet után is gólt ünnepelhettek, míg a mieink csak a 47. percben tudtak betalálni - akkor Bognár Martin volt eredményes - és végül 2-1-es vereséget szenvedtek.

Burcsik Martin: - Sajnos nem sikerült megőrizni a veretlenségünket, ám nincsen semmi baj, így is magabiztosan lettünk őszi elsők. Az egész féléves teljesítményünket látva megérdemelt az első pozíciónk és bizakodva várjuk a felsőházi folytatást is.