2022.12.01. u13
Élvezetes mérkőzésen, kombinatív, kreatív játékkal 4-1-re nyert a MOL Fehérvár ellen az U13-as gárdánk az országos bajnokság északnyugati csoportjában.
A Vidit fektették két vállra!

VFC USE-MOL Fehérvár

4-1 (2-0)

Veszprém. V.: Kiss Sz. VFC USE: Szilágyi - Horváth B., Borbély - Finta, Hajdu, Keserű - Vörös, Mogyorósi, Zsuppán. Csere: Bogdán (kapus), Szendrey, Szlotta, Franczia. Edző: Bényi Kálmán. MOL Fehérvár: Bohon - Tóth H., Gáspár, Sitku, Tajti-Horváth, Ferencz, Toldi, Rusói, Farkas. Csere: Vágó (kapus), Kisfalusi, Erdős. Edző: Horváth Zoltán.

Gólszerzők: Keserű 20., Franczia 36., Szendrey 63., Vörös 64., ill. Tóth H. 52.

A mérkőzés első percétől fogva kezdeményezően lépett fel a Bényi-legénység. A srácok lelkesen küzdöttek, több nagy helyzetet is kialakítottak, de ezek befejezésébe rendre hiba csúszott. A negyed utolsó pillanatában sikerült megszerezniük a vezetést: Keserű Zsombor kapott remek indítást, aki egy ügyes átvétel után magabiztosan értékesítette a ziccerét, 1-0.

A folytatásban is a mieink domináltak, remekül reagáltak ellenfelük szélső bontásaira, és kombinatív játékkal törekedtek saját támadásaikat felépíteni. A 36. percben Franczia Péter  szép támadást követően volt eredményes, 2-0.

A harmadik negyedben kisebb holtpontra jutott a csapatunk, s a bekapott gól után kapkodóvá vált a játéka, így a fehérváriaknak többször is lehetősége adódott az egyenlítésre, szerencsére azonban jól állták a sarat a fiúk.

A záró felvonásban a srácok hamar eldöntötték a mérkőzés sorsát és végül megérdemelt győzelmet könyvelhettek el.

Bényi Kálmán: - Nehéz a hetünk, hiszen egyes játékosoknak ez volt egy hét alatt a harmadik mérkőzése. Ráadásul a hétvégén még egy kemény ütközet vár ránk, a ZTE otthonában.   

Képek