2022.11.26. u15
A négy órás utazás mély nyomokat hagyott U15-ös csapatunkon, így most nem sikerült a pontszerzés, a Békéscsaba 1-0-ra nyert az országos alapbajnokságban.
Elmaradt a gólszerzés

Békéscsaba-VFC USE

1-0 (1-0)

Békéscsaba. V.: Bozó. Békéscsaba 1912: Kovács T. - Lyachó, Egri, Gellért, Benyovszki, Kolarovszki, Komlósi (Dankó 71.), Lázár, Paulik (Takács 63.), Bárnai (Hoffmann 51.), Molnár, Aradszki. Edző: Szeverényi Péter.

VFC USE: Rapali - Szalay, Ticz, Wittmann, Budai (Lencsés 51.) - Ekbauer, Zsámpár (Horváth 51.), Albrecht - Hideg, Eichberger (Benke 51.), Orvos-Nagy. Edző: Palotai Nándor.

Gól: Komlósi 19. perc.

Kiállítva: Benyovszki az 58. percben.

A nyolcadik helyezett Békéscsabához utazott az U15-ös gárda. A négy órás utazás meglátszott a játék minőségén: lassan reagáltak a mieink, a megszokottnál fáradtabban mozogtak, enerváltan fociztak. Ennek eredményeképp már a 19. percben vezetéshez jutott az ellenfél: Komlósi három ember között cikázott végig, mindenkit lefutva, egyedül tört kapura és Rapali mellett a hálóba passzolt, 1-0.

A második játékrészben magára talált a VFC USE, ráadásul az 58. percben emberelőnybe is került. Ekkor Albrecht utolsó emberként lódult meg, azonban Benyovszki hátulról letarolta, jogosan mutatta fel neki a játékvezető a piros lapot.

A Palotai-gárda nagy mezőnyfölényben focizott, sorozatban dolgozta ki a helyzeteket, azonban az utolsó passzoknál, megmozdulásoknál mindig hiba csúszott be, így gólt nem sikerült elérni. Sajnos elmaradt a pontszerzés.

Palotai Nándor: - Az idegenbeli mérkőzéseken a csapatjátékunk hatékonysága rendre elmarad attól, amit hazai körülmények között mutatunk. Szeretném, ha nemcsak otthon fociznánk stílusosan, hatékonyan. Fontos feladatunk még, hogy a helyzetkihasználásunkon csiszoljunk.