2021.10.12. Lányok
Győzelmek és egy bravúros döntetlen.
Szenzációsan kezdte a szezont U14-es lány csapatunk

Villámrajtot vett legkisebb versenykorosztályunk a 2021-2022 idényben.
Első mérkőzését meggyőző játékkal nyerte meg Sopronban a szezonnyitón. A mezőnyben és a kapu előtt is végig az ellenfél fölé tudott emelkedni együttesünk, így a biztos siker nem is maradt el. Örömteli volt, hogy azok, akik most mutatkoztak be hivatalos mérkőzésen a VFC USE lánycsapatában jó játékkal járultak hozzá a sikerhez.

A 2. fordulóban következett a megyei rivális Pápa U14 lánycsapata. A nyári felkészülési mérkőzése a két csapatnak sajnos nagyon feszült légkörben zajlott, ezért különösen fontos volt, hogy fegyelmezett, hatékony játékkal jelezzük az ellenfélnek, ki is a mérkőzés esélyese. A győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Biztos védekezésünknek köszönhetően a játékot betegen is vállaló Sirhán Nadin kapujára nem érkezett lövés. Az ellenfél kapujára végig veszélyesek voltunk. Szép támadások után sikerült 3 lehetőséget gólra váltani. Chugyik Borka egyéni akcióból, látványos cselek után szerezte meg a vezetést. Mayer Zsófi szemfüles találata után Schvéder Kata távolról lőtt bomba gólt.

A 3. fordulóban következett az ETO FC GYŐR lányakadémia csapata. A várakozásoknak megfelelően végig izgalmas, fordulatos volt a mérkőzés. Labdabirtoklásban, helyzetek kialakításában végig jobbak voltunk ellenfelünknél. Sajnos védelmünk helyezkedési hibáit könyörtelenül kihasználta az ETO, míg csatáraink elügyetlenkedték a legnagyobb ziccereket is. Csapatunk azonban nem ismerve a lehetetlent, előbb 2 gólos hátrányból felállva egyenlített, s bár újra az ellenfélhez került az előny, sikerült döntetlenre hozni egy újabb találattal a mérkőzést. Nagyszerű találkozó volt, nemes küzdelemmel, ahol végig játékban voltunk egy akadémiai csapat ellen. A hibákat elöl és hátul kijavítva tavasszal igyekszünk majd még jobb eredményt elérni. Az egész csapat dicséretet érdemel, azért a hozzáállásért, amit a meccsen tanúsított. Büszkén vonulhattunk le a pályáról a szép számú szurkolók tapsa kíséretében.

EREDMÉNYEK:
SC SOPRON - VFC USE 3:8
VFC USE - PÁPAI ELC 3:0
VFC USE - ETO FC 3:3

Simon Benjamin