2019.04.16. u9 | u8
Idén is meghívást kaptunk Horvátországba, Postirára, ahol tavaly ezüstöt, most viszont már aranyérmet nyertek fiataljaink.
Tornagyőztes a Hajduk Splitet is legyőző VFC USE U9

Április 4-én hajnalban kelt útra 2010-es csapatunk, hogy célba vegye a gyönyörű Brac-szigetet. A jó hangulat, kártya, sakk, társasjáték, beszélgetés ismét elterelte a figyelmünket arról, hogy milyen hosszú (kb. 13 órás) az út. 18:00 körül elfoglaltuk a szállást és a vacsora után hamar elaludt a társaság.
Másnap egy mérkőzés várt a VFC II-re, kettő pedig a VFC I-re. Álomszerűnek tudnám nevezni a kezdést. A VFC II-ben sok játékos élete mérkőzését produkálta. A csupa szív játék 6-0-s győzelmet eredményezett az Elektroprijenos ellen, akik végül bronzérmesek lettek. A meccs után együtt ünnepelt az egész magyar “delegáció”. Az érzelemdús jelenetek közben volt olyan játékos, és felnőtt is, aki megkönnyezte a sikert. Már ezért megérte elutazni!
A VFC I hatalmas rangadóval kezdett. A tavalyi győztes Hajduk Split várt a mieinkre. Játékban és akaratban is sikerült föléjük nőni, így megérdemelten nyertünk 2-1-re. Ezt követően a Caporica sem tudott megállítani minket, fölényes győzelmet arattunk, és 100%-kal zártuk a pénteki napot. Szombaton reggel a VFC II nagyszerű teljesítménnyel ért el 2-2-es döntetlent a hatalmas fizikai fölényben lévő Rijecina Rijeka ellen. A VFC I - Dubrovnik mérkőzés 1-1-re végződött. A két mérkőzés után eldőlt, hogy mindkét csapatunk megnyerte csoportját.
Délután következtek a negyeddöntők, melyek közül rengeteg dőlt el büntetőkkel, amit a VFC II sem tudott elkerülni. A Ravne Nijve következett a legjobb 8 között és ismét óriásit küzdöttek a fiúk, de Fortuna úgy döntött, hogy ellenfelünk jusson az elődöntőbe az idegőrlő büntetőpárbaj végén.
A VFC I viszont magabiztos győzelmet aratott a legjobb négy közé jutásért a Brazzia-Postira ellen. A hosszúra nyúlt mérkőzések miatt olyan sötét lett a meccsünkre, hogy alig láttunk belőle valamit. Vasárnap délelőtt a VFC I is legyőzte a már említett Elektroprijenost, így bejutottunk a döntőbe. A másik ágon a Dubrovnik nyert, és kvalifikálta magát a fináléba, így jöhetett a csoportmeccs visszavágója. A 8-9 éveseket meghazudtoló szervezettséggel játszó csapatunk 4-1-re diadalmaskodott így megérdemelten vehettük át az aranyérmet.
A torna legjobb játékosa, a döntőben 2 gólt, 1 gólpasszt jegyző Szokolik Gergely lett.
Hatalmas élmény volt a négy nap az egész közösség számára. Minden játékosommal egytől egyig elégedett vagyok. Mindenki kitette szívét-lelkét a pályára, próbálta alkalmazni a tanultakat. Le a kalappal az egész társaság előtt!
Nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy megteremtette a lehetőségét, hogy ebben az évben is részt vehessünk a tornán. Köszönjük a szülők támogatását, illetve Finta Péter és Kelemen Miklós kollégáim segítséget!

Gratulálok Nektek:
Novák Csongor, Ángyán Milán, Hajdu Gergő, Horváth Brendon, Békési Péter, Varga Dávid, Ujj Gergő, Keserü Zsombor, Finta Benedek, Anisics Attila, Borbély Szilárd, Lévai Ádám, Franczia Péter, Szendrey Olivér, Borbély Zalán, Finta Bulcsú, Szokolik Gergely, Szokolik Olivér

 

Farkas László

Képek