2019.03.05. Lányok
Szezonnyitó mérkőzésünkön azt a PMFC-t fogadta csapatunk, amely a tavaszi szezonban legyőzte a második helyezett Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatát és otthonában minket is megszorongatott (PMFC-VFC USE 1-2).
Újabb skalp az országos lány U16-ban. VFC USE- PMFC 3-0

Edzői értékelés:

Ennek megfelelően, nagyon koncentráltan készültek lányaink a szezonnyitóra. A Pécs nagyon masszív és stabil játékot mutatott a védelemben is és középpályán is. Csapatunkban kezdőként mutatkozott be a friss téli igazolás, a 14 éves Szíjártó Eszter, aki már a 10.percben letette névjegyét a mérkőzésen. Nagyszerű kombinációs játék után ugratta ki Csizmadia Zsófit, aki higgadtan használta ki a kínálkozó ziccer helyzetet, és a kifutó kapus mellett jobb lábbal helyezett a bal alsó sarokba. Hatalmas mezőnyjáték alakult ki ezután, mert a Pécs nem adta könnyen magát. Helyzetig ugyan nem jutottak, de határtalan lelkesedéssel és akarattal futballozva elérték, hogy Csikó Noémi pazar, kreatív megoldása és kapufája után is nyílt maradt a mérkőzés. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: veszprémi mezőnyfölény, de szoros mérkőzés. Ezt aztán a 70.percben újra csak a Csizmadia Zsófi –Szíjártó Eszter duó törte meg. Eszter szépen szerzett labdát, amely így Zsófihoz került, aki két szép csel után a rövid fölső sarokba bombázott. Ez kissé megtörte ellenfelünket és pár perc elteltével egy szép kontratámadás után Csikó Noémi állította be higgadt emeléssel a 3-0-s végeredményt.
A siker résztvevői:
Takács Kinga, Rogácsi Eszter, Pálmai Eszter, Rugovics Boglárka, Papp Csenge, Rugovics Flóra, Csizmadis Zsófia, Szíjártó Eszter, Csikó Noémi, Horváth Mercédesz, Fogl Adrien, Mecséri Sára, Pócsi Vivien, Tátrai Petra, Kovács Mónika és Pál Boglárka (akinek szintén gratulálunk első veszprémi mérkőzéséhez). Összességében egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk megérdemelten és gyönyörű gólokat szerezve.
Gratulálunk!  

 Rugovics Vendel lányfoci szakmai igazgató és Donát Máté edző