2019.02.07. Lányok
Nyugat-Magyarország (6 megye) 50 legtehetségesebb lányfocistája vett részt a veszprémi U14-es kiválasztón az UEFA által támogatott program keretében. Nagyszerűen sikerült!
Nagysikerű UEFA lányfoci rendezvény a VFC USE pályán!

Edzői értékelés:
Veszprémi lányok is kerültek a szűkített, 25 fős keretbe, amihez külön gratulálunk. A nagyszabású rendezvényen jelen volt és köszöntőt mondott, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere. Porga Gyula elmondta, „nagy megtiszteltetés és egyben kihívás is megfelelni ennek a programnak, de Veszprém kész a feladatra.”

Margret Kratz a német edzőképzés vezetője, az UEFA megbízottja, maximális elégedettségének adott hangot az esemény szervezése és színvonala tekintetében. Elmondása szerint rengeteg tehetséges lányfocistát látott, és azt kérte, hogy higgyék el a magyarok, hogy a női futball európa és világbajnokának, Németországnak sincs több tehetsége. 

Markó Edina női szövetségi kapitány, a program magyarországi vezetője, szintén dicsérte a szervezést és a kiválasztott 50 lányfocista képességeit. Kifejtette, hogy a program, teljes magyarországi lefedettség esetén, sokkal több tehetség felfedezését és további kiemelt fejlesztését teszi megvalósíthatóvá, mint eddig bármikor.

VFC USE-s résztvevők:
Angyal Míra, Horváth Mercédesz, Sági Flóra, Mecséri Sára, Péntek Zsófi, Mayer Boglárka

 

Rugovics Vendel lányfoci szakmai igazgató és Donát Máté edző

Képek