2018.06.28. Egyéb
Veszprém Évzárót tartott a Veszprémi Foci Centrum USE egyesülete, ahol díjazták az előző évad legjobbjait. A legfontosabb azonban, hogy ezen a délutánon minden a gyerekekről szólt. Számtalan focis, labdás játék, apa-fia mérkőzések, ugrálóvár, gumicsúszda várta a kicsiket és nagyokat.
Mozgalmas évadot fejeztek be a Veszprémi Foci Centrum játékosai

Az ünnepélyes évzárót Szabó Péter, a VFC USE ügyvezető igazgatójának köszöntője vezette fel.

– A változások éve volt az idei, gondoljunk csak arra, hogy a kiemelt bajnokságban szerepelt az U16-os, U17-es és az U19-es csapatunk is. Sok új gyerek érkezett hozzánk, különösen a lány szakág bővült látványosan. Ráadásul egy szerkezeti átalakulást vittünk végbe. Összességében tehát különösen emlékezetes, mozgalmas évadot tudhatunk magunk mögött – kezdte a klubvezető.
Szabó Péter kitért arra, a VFC USE a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) proaktivitási listáján az előkelő hatodik helyen végzett, ami jól tükrözi azt, hogy remek munka folyik a klubban.

– Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy azok a játékosok, akiknek legfőképpen köszönhető ez a hatodik hely – Lang Ádám, Novothny Soma, Zachán Péter vagy Iszlai Bence – mind itt, Veszprémben nevelkedtek, ahol a megfelelő családi háttér is biztosított volt számukra – hangsúlyozta a vezető.

A köszöntőben szólt arról is, az U16-U19-es csapatok mély vízbe kerültek a kiemelt bajnokságban, s bár az eredmények miatt nem lehetnek elégedettek, ám a csapatok hozzáállása, küzdeni tudása mindenképpen dicséretre méltó. Szabó Péter kiemelte, a kiöregedő U19-esektől nem szeretnének megválni, várják őket a felnőttcsapatba, amely a 2018/19-es idényben a megyei I. osztályban próbálja meg kiharcolni a visszajutást az NB III-ba.

Külön megemlítette még az U14-es és U15-ös alakulatokat, amelyek a II. osztályban bajnoki ezüstérmet szereztek. Ezenkívül az U11-esek futsalban szerzett országos második helyezéséről sem feledkezett meg.

A női szakág fejlődését pedig jól mutatja, hogy ketten is bekerültek a korosztályos válogatottba, Csizmadia Zsófia és Pálmai Eszter is bemutatkozhatott az U16-os nemzeti csapatban.

Ezt követően adták át az elmúlt szezon legjobbjainak járó elismerést.

A csapatok eredményei. Lány U16 országos bajnokság, nyugati csoport, 1. helyezés. Gólkirálynő: Csizmadia Zsófia (33 találat).
Lány U14 Bakony csoport, 1. helyezés, dunántúli regionális döntő, 2. helyezés. Gólkirálynő: Horváth Mercédesz (18).
Fiú U15 II. osztály, északnyugati csoport, 2. helyezés. Gólkirály: Rédling Kevin (48).

U14 II. osztály, északnyugati csoport, 2. helyezés.
U14/B megyei bajnokság, 3. helyezés.
U12 országos bajnokság, I. osztály, délnyugati csoport, 3. helyezés.
U11 futsal országos bajnokság, 2. helyezés.

A csapataikban a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok:
Leány U14: Vida Barbara, Péntek Zsófia, Mecséri Sára.
Leány U16: Rogácsi Eszter, Csikó Noémi, Fogl Adrienn.
U12/A: Baján Roland, Szívós Krisztián, Ács Gergő.
U12/B: Horváth Ádám, Ódor Balázs, Turi Bálint.
U13/A: Szűcs Ármin, Kelemen Bálint, Sós László.
U13/B: Piri Bendegúz, Sirhán Magor, Dorogi Gergő.
U14/A: Puskás Patrik, Szíjjártó Ármin, Leidl Ákos.
U14/B: Honti Marcell, Pálfalvi Áron, Horváth Ferenc.
U15: Rédling Kevin, Burdi Dominik, Kötél Tamás.
U16: Jójárt Csongor, Schőnig Vince, Kárpáti Koppány. U17: Rédling Csanád, Hoffer Dávid, Molnár Balázs.
U19: Király Dávid, Reizinger Bence, Sevinger Zsolt.

A díjak és elismerések átadását követően kora estig a játéké és a szórakozásé volt a főszerep. Az élőcsocsó, az ugrálóvár, a buborékfoci, a drift autózás, a 11-es rúgó verseny, az apa-fia foci, a lábteniszverseny mellett gulyást főztek a szervezők, és virslit is osztottak. Gyerekek és szülők jókedvűen, elégedetten térhettek haza. A pihenésre nem sok idő marad, több korosztályban már július közepén újra megkezdődik a munka.